4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Aardappelpuree met specerijen

Aardappelpuree met specerijen

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil 1 kilo kruimig kokende aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim water met een schep zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en doe ze terug in de pan.
  • 2 Verwarm de melk en boter in de magnetron (2 minuten op 400 Watt). Stamp de aardappels goed fijn of gebruik een pureeknijper. Giet de warme melk en boter er geleidelijk bij en klop dit er met een houten lepel stevig doorheen. De puree wordt dan luchtig en romig. Voeg naar eigen smaak peper en nootmuskaat toe.
  • 3 Verwarm de olie en fruit hierin kurkuma, gemberpoeder, komijn en paprikapoeder een minuut op lage stand. Roer deze specerijenolie door de puree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 6 gram