- 1 Neem de biefstuk uit de koelkast.
- 2 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en stoom ze kort droog.
- 3 Stamp ze, knijp fijn in een pureeknijper of wrijf door een zeef. Voeg beetje bij beetje de warme melk toe.
- 4 Roer de boter er met een pollepel door tot een luchtige puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- 5 Kook de broccoliroosjes in 5-6 minuten beetgaar.
- 6 Bestrooi de biefstuk met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin het vlees 2-3 minuten per kant.
- 7 Schep de biefstuk uit de pan, voeg de bouillon en mosterd toe aan het bakvet en roer goed los.
- 8 Serveer de aardappelpuree met de broccoli, biefstuk en mosterdjus.
bereidingstip
Voeg ook eens deze extra smaakmakers toe aan je basic aardappelpuree: groene kruiden, reepjes zongedroogde tomaat en bosui - geraspte kaas en rode of groene pesto - fijngewreven ansjovis, geraspte sinaasappelschil en peterselie - gehakte noten of gebakken uitjes
wijnadvies
Biefstuk is een liefhebber van rode wijn, met name gemaakt van of met cabernet sauvignon. Keuze te over, zoals Que Mas, Hills of California of Berglicht.