gemiddeld
60 min.
bijgerecht
home recepten Aardappelkroketjes

Aardappelkroketjes

ingrediënten


60 min
olie

dit product is niet beschikbaar

120 gram panko

dit product is niet beschikbaar

120 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

60 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

50 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

500 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

pureestamper

pureeknijper

ovenschaal

keukenpapier

  • 1 Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Giet af en stoom ze kort droog. Stamp ze, knijp fijn in een pureeknijper of wrijf door een zeef.
  • 2 Splits 2 eieren en bewaar de eiwitten. Roer de eidooiers en roomboter door de puree en breng op smaak met nootmuskaat en zout en peper. Schep de puree in een grote ovenschaal en laat in 30 min. afkoelen. Dek af en zet nog 30 min. in de koelkast.
  • 3 Strooi de bloem in een diep bord en klop in een ander diep bord de overige eieren los met de eiwitten. Meng het paneermeel met de panko in een 3e diep bord.
  • 4 Verdeel de aardappelpuree in 24 porties en vorm met vochtige handen kleine kroketjes. Rol de kroketjes eerst door de bloem, daarna door het ei en dan door het paneermengsel. Haal nogmaals door het ei en paneermengsel. Leg de kroketjes op een schaal en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  • 5 Verhit de frituurolie in een friteuse of braadpan op 180°C. Frituur de kroketjes met maximaal 6 stuks tegelijk in 4 min. goudgeel. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.

bereidingstip

Je kunt de kroketjes invriezen. Leg ze na het paneren los op een schaal in de vriezer tot ze zijn bevroren. Bewaar ze vervolgens in een zak of bak 3 maanden in de vriezer. Frituur de bevroren kroketjes. Houd rekening met een langere baktijd, 5-6 min.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 142 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 4 gram