- 1 Rasp de aardappelen grof. Laat ze in een schone doek of zeef uitlekken. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
- 2 Meng het gehakt met zout, peper, 1 ei en paneermeel. Vorm er kleine balletjes van.
- 3 Klop de andere eieren los met zout, peper en crème fraîche. Schep het kerriepoeder, de bloem en aardappelrasp erdoor. Vorm er 4 aardappelkoeken van. Bak deze in 4 eetlepels olie aan beide kanten goudbruin.
- 4 Bak intussen in de rest van de olie de gehaktballetjes rondom bruin, voeg een scheutje water toe en laat tien minuten garen.
- 5 Schep de gehaktballetjes uit de pan, voeg kookroom bij het bakvet, roer de peterselie erdoor en kook iets in. Voeg zout en peper en de gehaktballetjes toe.
- 6 Kook de broccoli in 8 minuten beetgaar. Serveer de aardappelkoeken en de gehaktballetjes in de saus met de broccoli.