4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Aardappelkoek met spekjes, kool en brie

Aardappelkoek met spekjes, kool en brie

ingrediënten


15 min
4 personen
75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

250 gram brie

dit product is niet beschikbaar

2 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

750 gram diepvriesrösti

dit product is niet beschikbaar

400 gram witte kool

dit product is niet beschikbaar

400 gram spitskolen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte ontbijtspekblokjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste koekenpan

  • 1 Bak de spekjes krokant in een droge, hete koekenpan en zet apart.
  • 2 Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de kool en rösti 6-8 minuten. Bestrooi met paprikapoeder, zout en peper en schep regelmatig om.
  • 3 Verwarm de ovengrill of verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 4 Druk de rösti en kool iets platter en leg de plakken tomaat erop.
  • 5 Verdeel de brie en spekjes erover en zet de pan circa 10 cm onder de ovengrill zodat de kaas smelt.
  • 6 Bestrooi met de peterselie en verdeel de rucola erover.

bereidingstip

Vervang de brie door camembert voor een wat pittiger smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 28 gram