4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Aardappelknoflookpuree met pesto, prei en kaas

Aardappelknoflookpuree met pesto, prei en kaas

ingrediënten


30 min
4 personen
4 eetlepels amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

200 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

400 gram preien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pesto

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter schenkbare crème fraîche
200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels met zout in 20 minuten gaar.
  • 2 Verwarm de kookroom of crème fraîche met de knoflook, boter, peper en pesto.
  • 3 Giet de gare aardappels af. Voeg het roommengsel toe. Maak er een puree van.
  • 4 Voeg de preireepjes en kaasblokjes toe en warm goed door. Bestrooi met de geschaafde amandelen.

bereidingstip

Om tijd te besparen kun je ook uitgegaan van diepvriespuree of instant aardappelpuree.

wijnadvies

Wit zou kunnen, bijvoorbeeld een Soave of Orvieto, maar een Syrah rosé; is ook aantrekkelijk (9-11°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 22 gram