4 personen
eenvoudig
60 min.
bijgerecht
home recepten Aardappelen in de schil geroosterd met een sausje

Aardappelen in de schil geroosterd met een sausje

ingrediënten


60 min
4 personen
4 eetlepels belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 grote kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven op 200°C. Was de aardappelen en prik ze rondom een paar keer in. Vouw ze losjes in aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal. Laat ze in circa 50 minuten gaar worden.
  • 2 Maak ondertussen het sausje: verwarm de olie en laat hier de knoflookteentjes op lage stand circa 20 minuten zacht stoven.
  • 3 Pak de aardappelen uit en snijd de bovenkanten open. Schep een gedeelte van de aardappel leeg en doe dit in een kom. Prak de knoflook in de olie fijn en vermeng dit met het aardappelkruim, de bosuitjes en crème fraiche. Breng op smaak met zout en peper en vul de aardappelen weer met dit mengsel.
  • 4 Bestrooi ze met geraspte kaas en laat ze onder de grill in een paar minuten bruin worden.

bereidingstip

Lekker met een frisse spinaziesalade met uitgebakken spekjes. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 7 gram