- 1 Kook de aardappels gaar in water met zout en stamp ze tot een fijne puree.
- 2 Roer de bloem en 2 eetlepels crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- 3 Klop de eieren erdoor tot het een dik beslag is. Klop de rest van de crème fraîche met een elektrische mixer in een kom stijf met de citroenrasp en een eetlepel citroensap.
- 4 Verwarm steeds een beetje bakproduct in een kleine koekenpan en bak 4 dikke pannenkoekjes van het beslag.
- 5 Leg ze op de bordjes en schep op elk pannenkoekje een lepel citroenroom en een paar plakjes zalm. Garneer met mooie takjes dille en versgemalen peper.
bereidingstip
Vervang de kruimige aardappels eventueel voor kant-en-klare aardappelpuree.
wijnadvies
Aanraders komen uit de Sauvignon Blanc-hoek: Sea Breeze, Berg Schaduw en Eco Balance bio.