4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Aardappelballetjes met quinoa en avocadosaus

Aardappelballetjes met quinoa en avocadosaus

ingrediënten


40 min
4 personen
veldsla

dit product is niet beschikbaar

zakje waterkers
2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

100 gram quinoa

dit product is niet beschikbaar

600 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Kook de aardappels gaar in water met zout. Giet af en laat uitstomen. Pureer de aardappels. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Bereid intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Laat afkoelen en spreid uit over de bakplaat.
  • 3 Bak de quinoa in de oven in circa 30 minuten krokant. Hussel een paar keer om. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  • 4 Breng de aardappelpuree op smaak met een snuf chilipeper, de knoflook, 2 eetlepels olijfolie, een beetje limoenrasp, een scheutje limoensap en zout.
  • 5 Laat afkoelen in een schaal en draai er met vochtige handen kleine balletjes van. Rol de aardappelballetjes door de quinoa.
  • 6 Pureer het vruchtvlees van de avocado met de rest van de olijfolie en een beetje limoensap tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Verdeel met de achterkant van een lepel een beetje avocadosaus op een groot bord en leg 6-8 balletjes op de saus. Bestrooi met een beetje limoenrasp, chilipeper en toefjes waterkers.

wijnadvies

Wijn en spijs zijn bij dit recept helemaal in balans met Eco Balance Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 9 gram