4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Aardappel-venkelsalade met eieren en dragonmayonaise

Aardappel-venkelsalade met eieren en dragonmayonaise

ingrediënten


25 min
4 personen
bosje verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde dragon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel dragonazijn
4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
400 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de aardappelen in kleine vierkante blokjes en zet ze op met water en zout. Kook ze beetgaar en giet ze af. Laat ze uitgespreid afkoelen op een platte schaal.
  • 2 Snijd ondertussen de venkel in vieren en snijd de stukken in ragfijne reepjes. Roer de mayonaise los met de azijn en dragon.
  • 3 Schep de aardappel, venkel, eieren, mayonaise en bieslook voorzichtig door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Laat de salade afgedekt nog een half uur op smaak komen.

bereidingstip

Dragonazijn kan worden vervangen door wittewijnazijn. Ook lekker met een beetje mosterd.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 285 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 9 gram