4 personen
gemiddeld
35 min.
voorgerecht
home recepten Aardappel-preisoep met oesterzwammen en spekjes

Aardappel-preisoep met oesterzwammen en spekjes

ingrediënten


35 min
4 personen
200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

200 gram oesterzwammen

dit product is niet beschikbaar

200 gram mager gerookt spek

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter kruidenbouillon

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelblokjes in circa 15 minuten gaar in de bouillon.
  • 2 Bak de spekblokjes uit en zet ze apart.
  • 3 Pureer de aardappel met de bouillon. Schep de oesterzwammen en prei door de soep en verwarm circa 3 minuten tegen de kook aan.
  • 4 Voeg de spekjes en peterselie toe en breng de soep op smaak met versgemalen peper.
  • 5 Schep de crème fraîche erdoor of schep deze er voor het serveren op.
  • 6 Lekker met stokbrood en kruidenboter.

bereidingstip

Maak de soep iets pittiger van smaak en voeg 1 theelepel kerriepoeder toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 13 gram