filter en sorteer
vis voor op de BBQ

vis voor op de BBQ

Zin in BBQ? Bekijk snel het vis assortiment voor jouw BBQ moment!

lekker gekruid

lekker gekruid

Geef vis in een handomdraai een extra lekkere touch met de viskruiden van SPAR.

geen vlees of vis, maar net zo lekker

geen vlees of vis, maar net zo lekker

Een avondje zonder vlees of vis? Kies dan voor een van onze vleesvervangers!

Hoe simpeler de recepten, hoe lekkerder.

Hoe simpeler de recepten, hoe lekkerder.

Wie beschikt over ingrediënten van pure kwaliteit, hoeft niet veel te doen om ze te laten sprankelen. Alles wat je nodig hebt, is een beetje Bertolli olijfolie van dezelfde puurheid.

Wat houdt het MSC logo nu eigenlijk in?

Om er zeker van te zijn dat vis afkomstig is van duurzame visserij is het MSC logo in het leven geroepen. MSC is de afkorting van Marine Stewardship Council. Wanneer producten het MSC keurmerk dragen, dan kun je ervan uitgaan dat de vis afkomstig is van duurzame visserij, bij deze vangst wordt er zo min mogelijk schade toegebracht aan het leven in de zee. Bij SPAR is duurzaamheid een belangrijk onderwerp en daarom proberen we steeds meer vis met MSC keurmerk in het assortiment te voeren. We hebben zowel verse vis als vis uit blik met het MSC keurmerk.

vis moet zwemmen

Verse vis is pure verwennerij voor het lijf en voor de mond! Vis zit vol omega 3 en dat is goed voor de hersenen, veel belangrijker is dat vis zo ontzettend lekker is. Ook met vis kun je flink variëren. Je kunt vis bakken, frituren, pocheren of verwerken in een ovenschotel. Kies je voor gerookte vis, dan kun je daar een heerlijke mousse van maken of verwerken in een salade of serveren op een toastje. Houd je van een glaasje wijn? Serveer dan witte wijn bij de vis. Deze keuze wordt veelal gemaakt omdat het de smaak van verse vis goed ondersteunt. Kies je voor een recept met gebakken vis waar bijvoorbeeld ook bacon of spek in wordt gebruikt, dan is een rode wijn misschien een passender keuze, omdat de smaak dan wat voller is.

als sardines in ’n blikje

Bij de lunch, in een voorgerecht of in de hoofdmaaltijd is vis uit blik een perfecte basis! We doen een paar suggesties. Eet jij graag tonijnsalade op een broodje of toastje? Dan kun je kiezen voor een kant-en-klare salade van Johma, maar je kunt het ook eenvoudig zelf maken! Met tonijn uit blik, een klodder mayonaise en een fijngesneden uitje kom je al een heel eind. Als voorgerecht zou je een zalmmousse kunnen maken met zalm uit blik, slagroom en gelatine maak je een heerlijk, romige mousse. Serveer met een groene salade en klaar ben je! En als hoofdgerecht serveer je een supersmaakvolle pasta met ansjovis, knoflook en rode peper. Fruit deze ingrediënten aan en roer door de gekookte spaghetti. Smullen gegarandeerd!