vis in pot
Het is altijd lekker om gekoelde visconserven in de voorraad te hebben. Lekker voor bij de lunch, borrel of hoofdmaaltijd.
vaak gezocht
categorieën
Wist je dat er een compleet kookboek geschreven is met recepten waarbij vis uit blik de basis is? Niet voor niets is de titel van dit kookboek ‘Vis uit blik’. Helemaal geweldig toch? Want in tegenstelling tot verse vis kun je vis uit blik oneindig lang bewaren. Zorg dan ook dat je altijd wat blikjes vis in huis hebt. Zo kun je gegarandeerd iets lekkers op tafel zetten. Is het blik vis voorzien van een MSC keurmerk? Dit keurmerk garandeert duurzaam gevangen vis. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat er bij de vangst van de vis zo min mogelijk schade aan de zee wordt toegebracht. Wel zo’n fijne gedachte, vind je ook niet? Vis uit blik bevat overigens, net als verse vis, veel omega 3 en dat is mega gezond. Omega verbetert je weerstand, het helpt de kans op hart- en vaatziekten te verkleinen en is goed voor je brein.
Zelfs mensen die niet van vis houden, lusten wel tonijn. Het zou niet zo visserig smaken, is een veel gehoorde uitleg. Prima! Dan maken we voor jou toch een lekkere pasta met tonijn? Eenvoudiger kan bijna niet. Fruit een paar tenen knoflook, een gesnipperde ui en chilivlokken in olijfolie. Voeg gepelde tomaten uit blik toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de pasta. Giet de pasta af en roer op het laatste moment de tonijn en een schep crème fraîche door de saus. Roer alles door de pasta en klaar ben je! Je kunt de boel nog op fluffen met kappertjes en geraspte kaas, wat jij lekker vindt! Een ander toppertje, voor bij de borrel? Een blik tonijn, gesnipperd uitje, peper, zout en een flinke klodder mayo. Superlekker op een stokbroodje of toastje! Wil jij wat kilootjes kwijt? Dan is tonijn een uitstekende toevoeging aan je maaltijd. Heerlijk in een salade of zonder toevoeging op brood! Kies dan wel voor tonijn op waterbasis.
Verse ansjovis is superlekker om te bakken met veel knoflook, citroen en peterselie. In Spanje worden ansjovisjes vaak eerst ingelegd in zuur zoals azijn of citroensap en wordt gegeten als tapas en dan is er de zoute ansjovis uit blik of pot. Deze gepekelde variant wordt bijvoorbeeld gebruikt op pizza’s en is naar onze mening onmisbaar in een traditionele salade niçoise. Ook is het waanzinnig lekker om ansjovis op zacht vuur uit te bakken, samen met een gesnipperde ui, knoflook en een Spaanse peper. Voeg hier gepelde tomaten uit blik, verse peterselie en een handje gehalveerde zwarte olijven aan toe en je hebt een verrukkelijke saus! Zo simpel, zo lekker! En dat alles met ansjovis uit blik!
WEB01-SPAR-PU