filter en sorteer

lekker thuis afbakken!

lekker thuis afbakken!

Heerlijk genieten van warme, zelf afgebakken broodjes. Bekijk het hele assortiment.

lokale producten, door ambachtelijke leveranciers

lokale producten, door ambachtelijke leveranciers

met het merk ‘echt dichtbij’ van SPAR kies je voor het lekkerste ambachtelijke producten uit de streek.

kaas uit eigen land

In het prachtige Nederland worden verschillende kaassoorten gemaakt. Echter is het meestal niet algemeen bekend waar een kaas vandaan komt, maar alleen de namen van zowel merken als soorten verklappen soms al veel! Denk bijvoorbeeld aan de merken Beemster, Maasdammer of Old Amsterdam. Duidelijker kan het haast niet zijn toch? Andere kaassoorten waarin iets lekker Nederlands verwerkt is zijn Goudse kaas, Leidse kaas en Friese kaas. Naast een SPAR lijkt ook kaas altijd in de buurt. 

kaastypes

Net als bij mensen zijn er bij kazen verschillende types te herkennen. Een bekend kaastype is “boerenkaas”. Boerenkaas is een kaas uit, jawel Nederland, die voor het grootste deel met de hand gemaakt is. Het hoofdingrediënt van boerenkaas is rauwe melk. Een andere bekende is graskaas. Graskaas is kaas die gemaakt wordt van de melk van koeien die voor het eerst weer gras eten na een winter op stal. Wanneer de koeien op stal staan eten zij hooi, ook gras, maar dan gedroogd. Grasmelk is door dit proces lekker romig en mild van smaak. 

toetjes met kaas

Desserts is vast niet het eerste waar je aan zult denken bij kaas, maar als je denkt aan mascarpone of monchou is dit vast wel anders. Monchou is een vorm van roomkaas die men gebruikt als smaakmaker bij salades maar ook in toetjes. Zo is er een welbekende taart met monchou als hoofdingrediënt en naam. Mounchoutaart is natuurlijk kant-en-klaar te kopen maar ook eenvoudig zelf te maken. Deze taart komt het beste tot zijn recht met de traditionele Bastogne koeken.

kaasplankje

Kaas mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een gezellige borrel! Bekijk ons assortiment buitenlandse kazen met onder andere Parmezaanse Parmigiano Reggiano, Franse Gruyère of  Zwitserse Emmentaler. Wil je alles proberen? Kies dan minimaal vier kazen die sterk van elkaar verschillen. Begin met een romige milde roombie, probeer daarna een kaasje met korst voor iets meer bite, vervolgens een pikante blauwader kaas en tot slot een harde kaas met een kruidige en rijke nasmaak. 

kaasfondue

Gezellig met z'n allen rond de fonduepan! Wat dacht je van geitenkaasfondue met witte port? of juist een robuust boerenkaasfondue?